Kétszer is üzemzavar volt a BorsodChem erőművében

Vágólapra másolva!
Vasárnap kétszer is üzemzavar volt a kazincbarcikai BorsodChem erőművében. A hibát rövid idő alatt megszüntették, de az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság főigazgatója azonnali vizsgálatot rendelt el, hogy kiderítsék, pontosan mi történt.
Vágólapra másolva!

A kazincbarcikai BorsodChem telephelyén működő erőműben vasárnap, először délelőtt, valamivel fél 10 előtt, majd 11 órakor üzemzavar lépett fel. Emiatt a létesítmény gőzellátása jelentősen csökkent. A termelő üzemeket le kellett állítani, az üzemek kapacitását pedig csökkenteni kellett.

A leállításkor az egyik üzemben egy impulzusvezeték dugulása miatt, fél 12 magasságában egy rövid ideig kis mennyiségű foszgén jutott a zárt épületbe. Az érzékelők nem mutattak változást, vagyis a veszélyes gáz nem került ki a szabadba. Biztonsági okokból azonban a tűzoltók a helyszínre mentek, de beavatkozásra nem volt szükség. A meghibásodást rövid idő alatt megszüntették.

Az eset tisztázására az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság főigazgatója, Bakondi György azonnali vizsgálatot rendelt el - közölte a katasztrófavédelem.