Adóbevételeken feszül egymásnak Tarlós és Rogán

Vágólapra másolva!
Konfliktus támadt az adóbevételek elosztása körül Rogán Antal V. kerületi fideszes polgármester és a szintén kormánypárti támogatással megválasztott Tarlós István főpolgármester között - írja a Blikk. Rogán szerint több pénz járna az általa vezetett városrésznek az idegenforgalmi adóbevételből, Tarlós szerint azonban kérdés, mit szólnának ehhez a külső kerületek.
Vágólapra másolva!

Tovább romolhat a Fővárosi Önkormányzat anyagi helyzete a kerületek javára, ha elfogadják a kormány, illetve Rogán Antal V. kerületi fideszes polgármester javaslatait - írja a Blikk. Az elképzelések értelmében a telekommunikációs cégek iparűzési adóját az előfizetők címe, az idegenforgalmi adót pedig a befizető cégek címe alapján osztanák ki a kerületek között.

A lap szerint mindkét esetben a kerületek járnának jól, az idegenforgalmi adóra vonatkozó változás pedig különösen kedvező lenne a Rogán vezette városrész számára. "A Belváros 2009-ben és 2010-ben összesen 10 millió forintot kapott az idegenforgalmi adóból, miközben évről évre több százmillió forintot költünk az utcák, terek fejlesztésére" - idézte a Blikk Rogánt.

A Fidesz jelöltjeként megválasztott Tarlós István főpolgármester a lapnak elismerte, hogy van konfliktus a pénzek körül, de úgy fogalmazott, hogy "házon belül" akarják ezt rendezni. "A Fidesz nagy párt, érthető, hogy vannak viták. Az idegenforgalmi adó kerületi kivetése lehet éppen érthető, de kérdés, mit szólnak ehhez a külső kerületek, amelyek az említett lépés következtében sok pénzt veszítenek" - idézte a Blikk a főpolgármestert.