Befagyasztották a Kármentő Alapot

Vágólapra másolva!
Jövő nyárig nem fizetnek ki több pénzt a vörösiszap-katasztrófa károsultjainak, illetve az érintett önkormányzatoknak a Kármentő Alapból. Az ott összegyűlt 1,6 milliárdból 1,2 milliárd forintot lekötöttek a bankban - írja a Népszabadság.
Vágólapra másolva!

Befagyasztották a kifizetéseket a Kármentő Alapból - írja a Népszabadság. A vörösiszap-katasztrófa károsultjainak adományozott pénzeket gyűjtő alapban több mint egymilliárd forint gyűlt össze, jövő nyárig azonban többet nem osztanak ki belőle.

Az alapban levő 1,6 milliárdból 1,2 milliárd forintot lekötöttek, egy részét januárig, egy részét márciusig. A Népszabadság szerint a kármentő bizottság döntött így azért, mert a pénzt elsősorban a lakhatási feltételek megteremtésére akarják fordítani az érintett önkormányzatok, például bútorokra, ingóságokra. Szerintük azonban előbb a károsultak lakáshoz juttatásáról kell gondoskodni, ennek költségeit azonban az állam fedezi.

Itt az összes friss hírt megtalálja a vörösiszap-katasztrófáról, itt pedig elolvashatja legutóbbi helyszíni riportunkat.