Vágólapra másolva!
A Bács-Kiskun Megyei Bíróság életfogytig tartó fegyházbüntetésre ítélte a balotaszállási gyilkosság tettesét. A 22 éves férfi 2008 októberében megölte, majd elégette a tanyán élő két férfit. Az ítélet nem jogerős, mert az ügyész, valamint a vádlott és a védője is fellebbezett.
Vágólapra másolva!

A Bács-Kiskun Megyei Bíróság íteletet hozott a balotaszállási kettős gyilkosság ügyében. A tettest, egy 22 éves jászszentlászlói férfit életfogytig tartó fegyházbüntetésre ítélték. A gyilkos leghamarabb 33 év múlva bocsátható feltételesen szabadlábra. A bűnlajstormban a gyilkosság mellett lőfegyverrel és lőszerrel történt visszaélés és nyolc rendbeli közokirat hamisítás vétsége is szerepel. A férfit kötelezték a 3 millió forintot meghaladó bűnügyi költség megfizetésére is. Az ügyész, valamint a vádlott és védője is fellebezett az ítélet ellen, így az nem jogerős.

A bűncselekmény 2008 októberében történt egy balotaszállási tanyán. Egy bejelentés után mentek ki a rendőrök a helyszínre, ahol az udvaron elszenesedett emberi csontokat találtak. A bejelentő azért értesítette a rendőrséget, mert napok óta nem volt mozgás a tanyán. Rövid időn belül elfogták a bűncselekmény feltételezett elkövetőjét, az akkor 20 éves jászszentlászlói férfit, aki Pusztamérgesen lakott a barátnője családjánál. A házkutatás során megtalálták nála azokat a műszaki cikkeket, amelyek az áldozatok tanyájáról tűntek el.

Kiderült az is, hogy a fiatalember hetekig lakott a tanyán a gyilkosság előtt. A vádlott évek óta ismerte áldozatait, a 72 éves magyar-német kettős állampolgárságú férfit és a vele együtt élő, 39 éves német férfit. Az idősebb férfi és a gyilkos között jó kapcsolat alakult ki, utóbbi többször is kapott pénzt az áldozatától.

A vád szerint 2008 októberében a tettes pénzzavarba került, és elhatározta, hogy megszerzi a tanyán lévő műszaki cikkeket, akár a sértettek élete árán is. 2008. október 11-én elment a tanyára, de csak az idősebb férfi volt otthon. Őt egy vascsővel agyonverte, majd megvárta míg hazajön a fiatalabb férfi is, és végzett vele. A holttesteket ezután egy bárddal és egy fejszével feldarabolta, majd az udvaron elégette. A vádlott az idősebb férfi összevert fejét telefonjával lefényképezte és egy ismerősének is megmutatta. A vádlott csak az egyik gyilkosságot ismerte el. Vallomása szerint az idősebb férfival a fiatalabbik végzett, majd a 39 éves német férfit ő ölte meg.