Kártérítésért perel a pécsi egyetemi lövöldözés egyik sérültje

Vágólapra másolva!
Több millió forintot kér munkáltatójától a pécsi egyetemi lövöldözés egyik sérültje, a takarítónő, akit a folyosón lőtt meg G. Ákos. Az egyetem korábban mindenkinek fizetett gyorssegélyt, de a nő kártérítési igényét sokallja, ezért pereskednek.
Vágólapra másolva!

Kártérítést kér a Pécsi Tudományegyetemtől az a takarítónő, akit G. Ákos tavaly lelőtt az egyetem folyosóján. Görcsiné Böröcz Esztert a combján találta el a golyó, és összeroncsolódott a térde. A nő a Független Hírügynökségnek azt mondta: nem tud dolgozni, és azóta lépcsőn sem tud járni.

A pécsi egyetem a lövöldözésben meghalt diák családjának és a sérülteknek már korábban fizetett gyorssegélyt. Dr. Miseta Attila, a PTE Általános Orvostudományi Kar dékánja azt mondta, hogy a nőnek több millió forintos kártérítést is ajánlottak, de a munkavállalójuk ennél többet szeretne, ezért pereskednek. A pécsi egyetemi lövöldöző büntetőpere szerdán kezdődött el, és csütörtökön tanúk meghallgatásával folytatódott. A lövöldözés sértettjei egyelőre nem jelezték a tárgyaláson, hogy kártérítést követelnének a vádlottól.