Közszolgálati egyetemet hoz létre a kormány

Vágólapra másolva!
Elrendelte a kormány a Nemzeti Közszolgálati Egyetem létrehozását, az új intézményben a leendő rendőrtiszteket, katonatiszteket, és közigazgatási vezetőket képeznek majd. Az új iskola 2012-től működhet, egy egyetemi kar, egy egyetem és egy főiskola összevonásából jön létre.
Vágólapra másolva!

2012 január elsejétől működik majd a Nemzeti Közszolgálati Egyetem - derül ki a magyar Közlönyben megjelent a kormányhatározatból. Az iskola úgy jön létre, hogy összevonják a Zrínyi Miklós Nemzetvédelmi Egyetemet, a Rendészeti Főiskolát, és a Corvinus Egyetem Közigazgatástudományi Karát. A kormány szerint az egyetem a "felsofokú közszolgálati szakemberképzés bázisintézménye" lesz.

A kormányhatározat szerint az egyetem létrehozására azért van szükség, hogy a polgári közigazgatásban, a honvédelemben, a rendvédelemben, és a nemzetbiztonsági szolgálatok berkeiben erősítsék a hivatástudatot, a szakértelmet, és csökkentse a pályaelhagyást. Ezért összehangolt utánpótlásképzésre van szükség - áll a határozatban, amely szerint a továbbképzéseket is az egyetemen szervezik majd a közigazgatási vezetők számára.

A határozat szerint február végéig kell elkészülnie a Nemzeti Közszolgálati Egyetem létrehozásáról szóló törvényjavaslatnak.