Semjén Zsoltot újraválasztották a KDNP elnökévé

Vágólapra másolva!
Ismét Semjén Zsoltot választotta meg elnökévé a Kereszténydemokrata Néppárt országos választmánya - értesült az MTI.
Vágólapra másolva!

Ismét Semjén Zsoltot választotta meg a Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP) elnökévé négy évre a párt országos választmánya szombaton a fővárosban.

Semjén Zsoltot a párt élére a leadott 223 szavazatból 209 igennel választották meg. Más személyre a választmány helyszínén sem érkezett jelölés.

A régi-új elnök a választmány ülése után tartott sajtótájékoztatón elmondta, hogy a KDNP legmarkánsabb programpontjai megvalósultak a kormányzás során. Semjén Zsolt felidézte, hogy négy évvel ezelőtt meghirdette, a terheket nem szabad az emberekre hárítani, hanem fizessenek a bankok és a multinacionális cégek.

Nem lett alelnök Szalma Botond

A párt alelnökévé választották meg Harrach Pétert, Bagdy Gábort, Kalmár Ferencet, Simicskó Istvánt és Surján Lászlót. Két új fiatal is alelnöke lesz a jövőben a KDNP-nek: Rétvári Bence és Seszták Miklós.

Nem kapott az alelnökké választáshoz elegendő szavazatot ugyanakkor Szalma Botond, a KDNP fővárosi elnöke, akiről korábban megjelentek olyan sajtóinformációk, hogy akár a pártelnökségért is ringbe szállna, és a kettős párttagság ellen van. A választmány elnöke továbbra is Latorcai János lesz.

Az MTI-nek kereszténydemokrata források azt mondták, hogy "szövetségi hangulatú" volt a választmány ülése, Orbán Viktor miniszterelnök vastapsot kapott.

Semjén Zsolt a beszédében pedig világossá tette, hogy a következő időben komoly súlyt kell fektetni a pártépítésre, és vannak az országnak olyan pontjai, ahol tovább kell erősödnie a KDNP-nek.