Késő és kimaradó járatok borítják fel Ferihegy forgalmát

Vágólapra másolva!
A magyar légi forgalomban is fennakadást okoznak az európai hóhelyzet miatt lezárt vagy korlátozott nagy külföldi repterek. Ferihegyen sok járatot töröltek, a nyugat-európai gépek többsége pedig gyakran egy órát is késik. Londonból, Frankfurtból és Párizsból csak egy-egy gép jut át, az is hatalmas késéssel.
Vágólapra másolva!

Rengeteg járatot töröltek hétfőn a Ferihegyi repülőtéren az európai reptereket bénító hideg és havazás miatt. A törlések és a késések mind az induló, mind az érkező járatokat érintik kora reggel óta: főleg a Londonba, Párizsba és Frankfurtba utazóknak kell számolniuk járataik törlésével, de más célállomásokra is késnek a gépek a Budapest Airport honlapján található járatinformációs rendszer szerint.

Hétfő reggel törölték Ferihegyen a Lufthansa Frankfurtba tartó 6.55-ös járatát, a Malév 7.10-es varsói és 7.45-ös berlini gépét, és nem indult el a British Airways 8.20-as londoni, valamint délig a Malév 9.40-es párizsi járata sem. A többi európai városba átlag 30-60 perces késéssel indultak a gépek, de a Malév 7.45-ös frankfurti járata közel 3 órás késéssel szállt fel. Már délben tudni lehetett, hogy délután késni fognak a Párizsba, Stuttgartba, valamint a balkáni városokra tartó gépek, a British Airways esti londoni járatát pedig már ekkor törölték.

A Nyugat-Európából érkező gépek éjfél körül órákat késtek, majd reggel a német repterekről és Brüsszelből érkező járatok késtek jelentősen. A 10.50-es frankfurti és a 11.20-as berlini gép egyáltalán nem érkezett meg, és dél körül törölték a Londonból és Párizsból érkező járatokat is. Már ekkor tudni lehetett, hogy ezekről az állomásokról délután is késve érkeznek a gépek, az esti londoni járatokat pedig szintén törölték.

A járatokról folyamatosan frissülő információt a Budapest Airport honlapján, itt talál. Az európai hóhelyzetről és a külföldi reptereket bénító hétvégi havazásról itt olvashat részleteket.