Kitalált rablással akart pénzt szerezni egy presszó alkalmazottja

Vágólapra másolva!
Kitalált történettel próbált saját munkaadójától megszerezni 350 ezer forintot egy soproni presszó alkalmazottja. A férfi először elmesélte, hogyan rabolták ki a presszót, majd később beismerte, hogy csak a pénz megszerzése volt a célja.
Vágólapra másolva!

A soproni Pelikán Presszó kirablása miatt tettek bejelentést vasárnap, de az eredetileg sértettként kihallgatott alkalmazott később beismerte, hogy csak kitalálta a kirablás történetét, a cél a pénz megszerzése volt - közölte a rendőrség.

Az alkalmazott elbeszélése alapján, nyitás előtt fél órával engedett be két 15-20 év körüli fiatalt a játékgépekhez. A srácok játszottak, majd tíz perc elteltével egyikük kést rántott, az alkalmazott nyakához szorította, majd megfenyegetve a pénz átadására szólította fel. Közben a "halálra rémült" férfit a sarokba taszította, majd a részére átadott több százezer forinttal, társával együtt távozott - írta le a kirablásról szóló történetet a közlemény.

A rendőrség szerint a presszó alkalmazottjának meséje több ponton életszerűtlen volt, így a rablás felkeltette a soproni rendőrök gyanakvását. A sértett kihallgatásával a rendőrök sejtése beigazolódott, a férfi beismerte, hogy az egész történetet csak azért találta ki, hogy megszerezhesse a háromszázötvenezer forintot.