Vágólapra másolva!
Felfüggesztett börtönre és lefokozásra ítélte a bíróság első fokon azt a nyugdíjas rendőr alezredest, aki 2006. október 23-án eltörte egy megbilincselt férfi ujját - írja a Magyar Nemzet.
Vágólapra másolva!

Hivatalos eljárásban elkövetett bántalmazásért és védekezésre képtelen személy sérelmére elkövetett súlyos testi sértésért egy év nyolc hónap felfüggesztett börtönbüntetést szabott ki első fokon a bíróság arra a nyugdíjas rendőr alezredesre, aki 2006. október 23-án eltörte egy földön fekvő, megbilincselt férfi ujját - írja a Magyar Nemzet. Az ítélet lefokozással is sújtotta és a perköltség megfizetésére kötelezte Vágó Lászlót, aki az akkori Rendészeti Biztonsági Szolgálat egy alosztályát vezette.

A vádlott és védője fellebbezett, az ügyész pedig három nap gondolkodási időt kért. Az ügyben egy beosztottja tett terhelő vallomást a felettesére, ez az egyetlen ilyen 2006 őszi eljárás.

A tárgyaláson kiderült, hogy Vágó Lászlót 2009. január elsején soron kívül alezredessé léptették elő, majd a 38 éves férfit nyugdíjazták. Az előléptetésnek köszönhetően havi 280 ezer forintos juttatást kap. Ha viszont jogerősen lefokozzák, akkor búcsút inthet ennek az összegnek.