Ünnepi parkolási rend lesz a nagyvárosokban

Vágólapra másolva!
Változik a parkolási rend Budapesten és az ország nagyvárosaiban is, általában 25-e és 26-a díjmentes, de a két ünnep között több helyen is fizetni kell a parkolásért.
Vágólapra másolva!

Budapesten 24-én üzemkezdettől január 2-án üzemzárásig ingyenes lesz a parkolás, a nagyvárosok maguk dönthetnek a parkolási rendről - derült ki a Magyar Parkolási szövetség szerdai közleményéből.

Kivételt képez ez alól a fővárosban a budai vár, a Citadella alatti, valamint a margitszigeti parkoló, itt 0-tól 24 óráig az ünnepek alatt is fizetni kell. December 24-25-26-án Budapesten kívül ingyenes a parkolás Békéscsabán, Egerben, Győrben, Keszthelyen, Nyíregyházán, Salgótarjánban, Sopronban, Szekszárdon, Szombathelyen, Zalaegerszegen és Veszprémben.

Karácsony és szilveszter között a legtöbb városban díjköteles lesz a parkolás, kivétel ez alól Győr, Keszthely, Nyíregyháza, Sopron, Szekszárd és Veszprém. Január 1-jén és 2-án Székesfehérvár, Miskolc, Szolnok és Zalaegerszeg kivételével minden nagyvárosban ingyenes lesz a parkolás.