Hetvenmillióért bérel Audi-flottát a kormány az EU-elnökségre

Vágólapra másolva!
Hetvenmillió forintért bérel autókat a kormány az Auditól a jövő évi uniós elnökség hat hónapjára. A Belügyminisztérium szerint "igen kedvezményes áron" sikerült bérbe venni a 200 autóból álló flottát, amellyel az uniós politikusokat szállítják majd. Rendőrök közül válogatott embereket képeztek ki sofőrnek.
Vágólapra másolva!

Közel kétszáz autóból álló Audi-flottával készül a kormány a Magyarországra látogató magas rangú politikusok szállítására a január 1-jén kezdődő magyar EU-elnökség idején. Vérten Sándor, a Porsche Hungária kommunikációs igazgatója a Kisalföld című megyei lapnak azt mondta, hogy a kormány kedvezményes áron bérli az autókat, a 700 millió forintos piaci ár helyett 69 millió forint plusz áfát fizet a Porsche Hungáriának a flotta hathavi bérléséért.

Az "igen kedvezményes" autóbérlés összegét az [origo] kérdésére a Belügyminisztérium sajtóosztálya is megerősítette. "A minisztérium úgy ítéli meg, sikerült a 6 havi bérleti konstrukciót a költségvetés érdekeinek messzemenő figyelembevételével megkötni" - közölték.

A minisztérium kérdésünkre részletezte azt is, milyen autókból áll majd a bérelt flotta: 50 darab Audi A8-as, 50 darab Audi A7-es, 50 darab VW Multivan kisbusz, 45 darab Skoda Octavia, valamint 12 "speciálisan felkészített autó" szállítja majd az elnökség idején a politikusokat.

A Köztársasági Őrezred a rendőrség állományából választott ki közel 250 gépjárművezetőt, akik - kiegészülve az őrezred állományába tartozó sofőrökkel - "speciális felkészítést" kaptak. A felkészítés időszakában használt autókat is bérelték a cégtől, ennek költsége a minisztérium szerint része az "uniós felkészülés büdzséjének".

A flotta autóállománya, valamint sofőrjei képesek lesznek az elnökség támasztotta feladatok magas szintű megoldására - írta válaszában a Belügyminisztérium sajtóosztálya.

Magyarország első alkalommal tölti be az Európai Unió Tanácsának soros elnöki tisztségét 2011. január 1. és június 30. között.