Farkas Flórián roma támogatásokat felügyelő miniszteri biztos lett

Vágólapra másolva!
Három miniszteri biztost nevezett ki Navracsics Tibor közigazgatási és igazságügyi miniszter - olvasható a csütörtökön megjelent Hivatalos Értesítőben. Farkas Flórián fideszes országgyűlési képviselő roma támogatásokat felügyelő miniszteri biztos lett, Virág Rudolf a területi államigazgatás fejlesztésével kapcsolatos feladatokat látja el, Székely László az új Polgári törvénykönyv előkészítésében vesz rész miniszteri biztosként.
Vágólapra másolva!

A közigazgatási tárcavezető Farkas Flórián fideszes országgyűlési képviselőt január 1-től nevezi ki a roma támogatásokat felügyelő miniszteri biztosnak. Megbízatása két hónapra szól, munkáját titkárság segíti. A miniszteri biztos felülvizsgálja a 2002 és 2010 közötti, a roma integrációs és más roma programokra fordított hazai és nemzetközi támogatások felhasználásának szabályosságát, átláthatóságát, eredményességét, hatékonyságát.

Részt vesz az idén, év végéig elinduló, romákat érintő programok bírálatában, értékelésében, monitoring tevékenységében, kiválasztási szempontjainak meghatározásában, valamint javaslatot dolgoz ki a 2011-2014-es időszakban megvalósítandó roma specifikus programok tartalmára, módszerére, támogatható tevékenységeire és szervezeti követelményeire a szabályosság, az átláthatóság és a hatékonyság elveinek biztosítása érdekében.

A miniszteri biztos feladatai közé tartozik majd az is, hogy összegyűjtse, feldolgozza, és a kormány számára előterjessze az önkormányzati, civil és gazdasági szereplők romákat érintő javaslatait, kezdeményezze az ellenőrzésre jogosult szerveknél a cigány önkormányzatok működésének felülvizsgálatát, továbbá közreműködjön a romákat érintő támogatásokat nyújtó közalapítványok átalakításának kormányzati munkájában.

Navracsics Tibor a területi államigazgatás fejlesztésével kapcsolatos feladatok ellátására, december 16-tól jövő június 16-ig miniszteri biztossá nevezte ki Virág Rudolfot, a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium helyettes államtitkárát. Az erről szóló rendelet szerint a miniszteri biztos közreműködik a feladatával járó jogszabályok előkészítésében, gondoskodik a területi államigazgatás fejlesztéséhez szükséges szervezeti döntések előkészítéséről, tevékenységét titkárság segíti.

Jövő januártól július 16-ig miniszteri biztos lesz Székely László, aki az új Polgári törvénykönyv előkészítésében vesz részt.