Megszűnt a szmogriadó a fővárosban

Vágólapra másolva!
Budapesten és Székesfehérváron is a küszöbérték alatt van a szálló por koncentrációja, így péntek reggel megszüntették a szmogriadó tájékoztatási fokozatát.
Vágólapra másolva!

Tisztult a főváros levegője, ezért Budapesten visszavonta a főpolgármester a szmogriadó tájékoztatási fokozatát péntek reggel. A fővárosban a szálló por koncentrációja már minden mérőállomáson a küszöbérték alatt van, szerdán már csak Pesthidegkúton volt a határérték fölött a szennyezettség. Arra számítanak, hogy pénteken tovább tisztul a levegő a csapadéknak köszönhetően.

A szmogriadó tájékoztatási fokozatát kedden rendelte el Tarlós István főpolgármester Budapesten. Azt is kérte a fővárosiaktól, hogy a rosszabb környezetvédelmi besorolási autókkal közlekedők válasszák inkább a tömegközlekedést. A gyermekeknek, az időskorúaknak és a krónikus betegeknek pedig azt tanácsolták, hogy ha lehet, ne menjenek az utcára.

Székesfehérváron is megszüntették a szmogriadót, a szálló por koncentrációja péntekre mérséklődött, a mérőállomáson mért adatok már jó értéknek számítanak. A városban a hét elején rendelték el a szmogriadót. A riadó idején nem közlekedhettek a városban a fekete és a piros környezetvédelmi plakettel jelölt személyautók.