Lakóházakat veszélyeztet a belvíz Újfehértón

Vágólapra másolva!
Százötven házat veszélyeztet a belvíz Újfehértón, ahol a szakadó eső miatt karácsony estéjén csak romlott a helyzet. A polgármester harmadfokú belvízvédelmi készültséget hirdetett, a városban három utcát részben lezártak, az elmúlt napokban négy embert kellett kiköltöztetni az otthonából.
Vágólapra másolva!

Szakad az eső Szabolcs-Szatmár-Beregben, ami különösen Újfehértón okoz nagy gondot. Nagy Sándor polgármester ismét elrendelte a III. fokú belvízvédelmi készültséget a településen. A városban 150 házat veszélyeztet a belvíz. Az elmúlt napokban négy embert - köztük egy gyereket - kellett kiköltöztetni a lakásából, őket átmenetileg önkormányzati bérleményben helyezték el.

Nagy Sándor polgármester szombaton azt mondta, hogy a szakadó eső tovább súlyosbította a városban a belvízhelyzetet, pénteken 16 tömlőt kellett vásárolniuk, és a Felső-Tisza-vidéki Környezetvédelmi és Vízügyi Igazgatóságtól kaptak kölcsön még 100 méternyit, hogy a vizet el tudják vezetni a városból.

A városban három utcát szakaszosan lezártak. A Görgey utcában a legsúlyosabb a helyzet, itt már a nyári konyhákban is áll a víz. Három helyen szivattyúznak, a tűzoltók és tartalékosok is segítenek.