A rendőrkocsiban halt meg egy előállított férfi Kemecsén

Vágólapra másolva!
Előállítás közben, a rendőrautóban halt meg egy körözött férfi a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Kemecsén. A középkorú férfi a rendőrség szerint infarktust vagy tüdőembóliát kaphatott, a nyíregyházai hátrányos helyzetűeket segítő iroda egyik referense viszont azt mondta a távirati irodának, hogy sokkolót alkalmaztak a rendőrök, ebbe halhatott bele a férfi.
Vágólapra másolva!

A rendőri intézkedés közben halt meg egy férfi a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Kemecsén vasárnap. A középkorú férfi ellen négy elfogatóparancs volt érvényben, mert nem kezdte meg jogerősen kiszabott börtönbüntetését. A rendőrség közleménye szerint a kemecsei lakásában elfogott férfi nem tanúsított ellenállást, megbilincselték, és a járőrkocsiba ültették, de útközben rosszul lett, és meghalt. A 49 éves férfihoz azonnal mentőt hívtak, és megpróbálták újraéleszteni, de nem tudtak rajta segíteni. Az elsődleges szakvélemény szerint a halál oka infarktus vagy tüdőembólia lehet, külsérelmi nyomok a bilincselés által okozottakon kívül nem voltak a testén. A rendőrségi közlemény szerint bűncselekményre utaló körülmény nem merült fel, a haláleset körülményeit igazságügyi orvos szakértő bevonásával vizsgálják.

A nyíregyházai hátrányos helyzetű embereket segítő Esélyek Háza roma referense azonban az MTI-t arról tájékoztatta, hogy a férfi a rendőrségi sokkolótól veszthette életét. Horváth József azt mondta, hogy a férfi az ágy alá bújt a rendőrök elől, akik mintegy öt percen keresztül sokkolóval próbálták meg kiszedni, szerinte a férfi eközben halt meg. A rendőrségi közlemény szerint azonban a rendőröknél nem volt sokkoló, ilyen eszköze a Nyíregyházi Rendőrkapitányságnak nincs.