Schiffer András beszélt a legtöbbet a parlamentben

Vágólapra másolva!
Az új parlamenti pártok képviselői voltak az idén a legaktívabbak a parlamentben. Az LMP frakcióvezetője, Schiffer András beszélt a legtöbben ebben a ciklusban, őt párttársa, Vágó Gábor követi, a jobbikos Gaudi-Nagy Tamás a harmadik helyet szerezte meg.
Vágólapra másolva!

Schiffer András, az LMP frakcióvezetője a ciklus őszi időszakában 190 alkalommal szólalt fel a parlamentben, és 15 órát beszélt, ezzel ő a legtöbbet felszólaló képviselő az Országgyűlésben - derül ki az Országgyűlés adataiból. A második legaktívabb a képviselő párttársa, Vágó Gábor (LMP), ő 174-szer kért szót, és 7 óra 53 percet beszélt. A felszólalások számában lemarad, de időben megelőzi Vágót a Jobbik képviselője, Gaudi-Nagy Tamás, ő 166-szor kért és kapott szót, viszont több mint 14 és fél órát beszélt a Házban. A jobbikos Volner János alig marad el mögötte, a képviselő 138 felszólalása alatt 11 óra 43 percet szónokolt.

Az új parlamenti ciklusban Orbán Viktor miniszterelnök 22 alkalommal szólalt fel, 6 óra 35 percben. A frakcióvezetők összehasonlításában Schiffer András majdnem négyszer annyit beszélt, mint a Fidesz képviselőcsoportjának vezetője, Lázár János, aki 33 felszólalásában közel 4 órára vette igénybe a képviselők figyelmét. Vona Gábor (Jobbik) 2 óra 53 percet beszélt és 23 alkalommal szólalt fel. Harrach Péter (KDNP) 31-szer beszélt, összesen 2 óra 13 percben, Mesterházy Attila (MSZP) 19 felszólalása összesen két órán át tartott.

Összesen 28 képviselő van, aki csak egyszer szólalt fel képviselőként, közülük a legrövidebb felszólalás - egy másodperccel - Meggyes Tamás (Fidesz) nevéhez fűződik, aki igennel válaszolt egy ügyrendben elhangzott kérdésre. 24 képviselő viszont egyáltalán nem szólalt fel a Házban. Köztük van például Vitányi Iván (MSZP), Illés Zoltán (Fidesz) és Demeter Ervin (Fidesz).