Mélyszegénységben élőknek indítana lakhatási és képzési programot a kormány

Vágólapra másolva!
Szegregáltan és mélyszegénységben élők lakhatási és munkaerő-piaci modellprogramjának kidolgozására kérte fel a kormány a közigazgatási és igazságügyi minisztert. A program végrehajtásának határideje  2013. december 31-e.
Vágólapra másolva!

Szegregált lakókörnyezetben és mélyszegénységben élők komplex lakhatási és képzéssel egybekötött munkaerő-piaci modellprogramjának elindításáról döntött december 27-ei ülésén a kormány.

A program részleteit a Magyar Közlönyben megjelent határozat szerint 2011. február 15-ig a közigazgatási és igazságügyi miniszternek kell kidolgoznia a nemzeti fejlesztési miniszterrel közösen, a program végrehajtásának határideje pedig 2013. december 31-e.

A négy lépcsőből álló modellprogram kidolgozása mellett a miniszternek január 15-ig egy a jelenlegi Regionális Képző Központok bázisán létrehozandó úgynevezett Területi Felzárkózási Támogatáskoordinációs Központ létesítéséről is előterjesztést kell készítenie.

Programot 2011-ben abból az 500 millió forintból tervezi elindítani a kabinet, amelyet júliusban zároltak a roma telepeken élők lakhatási és integrációs programjának 2010. évi előirányzatából, de a program 2009-es maradványösszegének felhasználására is javaslatot kért a kormány a nemzeti fejlesztési minisztertől.