Rendőröket akart megvesztegetni egy részeg sofőr Budapesten

Vágólapra másolva!
Ittasan, iratok nélkül, lejárt műszaki vizsgájú autóban ülve próbált rendőröket korrumpálni két férfi pénteken a fővárosban. A rendőrök visszautasították az ajánlatot, és elfogták a sofőrt és utasát.
Vágólapra másolva!

Meg akarta vesztegetni pénteken hajnalban egy autós a Budapesti Rendőr-főkapitányság közlekedési járőreit. A rendőrök a József körúton észlelték, hogy a Kölcsey utcából nagy sebességgel, kisodródva kikanyarodik egy autó. Megállították és a sofőrt, valamint utasát igazoltatni akarták. Mindkét férfi láthatóan ittas volt, a sofőr dülöngélve szállt ki a kormány mögül. A rendőrök kérdésére elismerte, hogy nem sokkal előbb alkoholt ivott, és elmondta azt is, hogy nincs nála semmiféle irat. A helyszínen megszondáztatták, az alkoholszonda pozitív eredményt mutatott.

A sofőrnek az autóban ülő, láthatóan szintén ittas bátyja először 5 ezer, majd 10 ezer forintot ajánlott fel a rendőröknek, illetve azt mondta, "majd megalkuszunk." A rendőrök határozottan visszautasították a felajánlást és közölték, hogy előállítják őket. A sikertelen vesztegetési kísérletet látván az utas a többszöri felszólítás ellenére sem volt hajlandó igazolni magát, kiabált, fenyegetőzött, köpködte a rendőröket. A két férfit a rendőrök végül előállították.

A sofőr vezetői engedélyét bevonták, a kocsiról megállapították, hogy annak műszaki érvényessége 2010. február 28-án lejárt. A 27 éves sofőr ellen ittas járművezetés és vesztegetés miatt indult eljárás. 30 éves testvére ellen szintén vesztegetés és hivatalos személy elleni erőszak miatt tettek feljelentést, őt őrizetbe is vették.