Emberölés és öngyilkossági kísérlet a váci fegyházban

Vágólapra másolva!
Olyan súlyosan bántalmaztak egy elítéltet cellatársai a váci börtönben szombat hajnalban, hogy belehalt. A két férfi a bűncselekmény elkövetése után öngyilkosságot kísérelt meg.
Vágólapra másolva!

Meghalt egy rab a váci börtönben, akit bántalmaztak a társai szombat hajnalban - közölte Szalai Tímea, a Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnoksága sajtóirodájának vezetője.

A felügyelők hajnali negyed kettő körül zajt hallottak az egyik zárkából, ezért kinyitották. Ekkor vették észre, hogy az egyik rabot olyan súlyosan bántalmazták, hogy életét vesztette. A zárkában lévő két másik rab - valószínűleg miután szembesült a tettével - öngyilkosságot kísérelt meg a fegyházban rendszeresített borotvával. A két elítélt állapotát stabilizálták, és kórházba szállították őket. Az intézet értesítette a rendőröket, akik a helyszíni szemle keretében megindították a nyomozást.

A BvOP sajtóirodájának közlése szerint szilveszter éjjelén is folyamatosan ellenőrizték a zárkákat a váci büntetés-végrehajtási intézetben, az utolsó ellenőrzés a bűncselekmény észlelése előtt kevesebb mint fél órával volt.