Rekordforgalom a fővárosi toxikológián, fiatalkorúakat is bevittek

Vágólapra másolva!
Az elmúlt tíz év legforgalmasabb szilvesztere volt a mostani a Péterfy Sándor utcai Kórház toxikológiai osztályán. 65 beteget vettek fel 24 óra alatt, köztük több fiatalkorút is.
Vágólapra másolva!

A fővárosban 65 embernek ért véget az óév a kijózanítón. A Péterfy Sándor utcai Kórház toxikológiai osztályán az elmúlt 10 évben nem volt ekkora forgalom, mint a mostani szilveszteren. Zacher Gábor, az osztály vezetője elmondta, a betegek többsége az alkohol miatt került be, mintegy tízen lehettek azok, akik drogot is fogyasztottak.

A páciensek között voltak magyarok és külföldiek, férfiak és nők is. Kiskorú gyerek nem került be az osztályra, de 14 évesek voltak a betegek között. Az alkohol miatt senki sem került súlyos állapotba. Az osztályon már csend van, a takarítást is megkezdték, de a toxikológus elmondása szerint az "afterpartykról" még számítanak egy-két páciensre.

Az osztályra kihűlés miatt bevittek egy nőt és lehűlés miatt négy hajléktalant is. A középkorú asszony meghalt a kórházban.

Veszprém megyében 85-ször riasztották a mentőket, a legtöbb esetben erősen ittas fiatalkorúakat - közöttük néhány kiskorút - kellett ellátniuk a szakembereknek.