Április 2-áig előzetesben maradhat Koltai Róbert fia

Vágólapra másolva!
A bíróság április 2-áig meghosszabbította P. Koltai Gábor és két társa előzetes letartóztatását. A végzés még nem jogerős.
Vágólapra másolva!

A Budai Központi Kerületi Bíróság decemberi végzése szerint P. Koltai Gábor és két társa esetében fennáll annak a veszélye, hogy külföldre távozzanak, elrejtőzzenek, ezért három hónappal, április 2-áig meghosszabbították az előzetes letartóztatásukat. Az indoklás szerepel az is, ha szabadlábra helyeznék őket, akkor valószínűleg akadályozhatnák az eljárást, bizonyítékokat semmisíthetnének meg és befolyásolhatnák a tanúkat is.

A Vám- és Pénzügyőrség 2010-ben indított eljárást P. Koltai Gábor és társai ellen, mert a gyanú szerint komplex számlázási láncolatot hoztak létre filmek gyártására és értékesítésére. A láncolatban offshore cégek szerepeltek, illetve voltak olyan társaságok is, amelyek áfa-visszaigénylést és fiktív költségszámlákat bocsátottak ki. A nyomozás adatai szerint a központi költségvetést több milliárd forinttal károsították meg.

Korábban a Blikk arról írt, hogy P. Koltai Gábor édesapját, a színész Koltai Róbertet tanúként hallgatták ki az ügyben, és ő a fia ellen vallott. A színész közleményben tudatta, hogy a bulvársajtóban megjelent információk valótlanok. Koltai Róbert azt írta, hogy az adócsaláshoz a fiának nincs köze, ő és felesége pedig egy formaság miatt tettek tanúvallomást.