Egyre több helyen lehet korcsolyázni a Balatonon

Vágólapra másolva!
Elég vastagra hízott a Balaton jege, így egyre több helyen lehet már korcsolyázni a tavon.
Vágólapra másolva!

Számos helyen lehet már korcsolyázni a Balatonon. A tavon egyre több helyen van kijelölt pálya. Ezeken az önkormányzatok garantálják a bioztonságot, a korcsolyázók testi épségére pedig életmentők vigyáznak.

Hétfőn délelőtt nyitott a jégpálya Siófokon, ahol már 12-13 centi vastag a Balaton jege, és még folyamatosan hízik. Az önkormányzat kétezer négyzetméteres területet jelölt ki, ahol reggel 8 órától sötétedésig tartanak pályafelügyeletet és biztosítanak egészségügyi szolgálatot. A korábbi évektől eltérően az idén, a Kaáli-Nagy Dezső utcától a Bakony utca irányában jelölték ki a pályát, mert a másik oldalon egyenetlen a jég - mondta a Független Hírügynökségnek Kozma Ani, az önkormányzat szóvivője.

Az önkormányzat a parton elhelyezett faház oldalán tájékoztatja az embereket a jég állapotáról. Az iskolások a hagyományoknak megfelelően, ingyen kapnak teát.

Keszthelyen szintén a hét első napján jelölte ki a helyi önkormányzat azt a területet, amelyet birtokba vehetnek a korcsolyázók. Kindl György, a Keszthelyi Városüzemeltetési Kft. kereskedelmi és marketing igazgatója elmondta, hogy ezt már a hétvégén is megtehették volna, ám akkor valószínűleg a sok embert még nem bírta volna el a tó jege. Ma azonban már tizenegy centiméteres vastagságot mértek, amely már elegendő.