Kikapcsolták a gázt egy székesfehérvári lakótelepen

Vágólapra másolva!
Több száz lakásban nincs fűtés reggel óta Székesfehérvár Vásárhelyi úti lakótelepén. A lakótelepen új szolgáltató adja a gázt, de mintegy 300 lakás tulajdonosa nem írta alá az új szerződést, ezért kikapcsolták náluk a fűtést. A lakásokban most 18 fok van.
Vágólapra másolva!

Leállt a fűtés mintegy háromszáz lakásban Székesfehérvár Vásárhelyi úti lakótelepén. Hétfő reggel fél nyolc óta kihűltek a radiátorok, a lakásokban 18 fok van. A fűtést szolgáltató cégnek új tulajdonosa van, amely 2010. december 31-ig adott haladékot a lakóknak arra, hogy aláírják az új szolgáltatói szerződést. 330 lakástulajdonosból azonban legalább 300 nem írta alá az új kontraktust, ezért náluk kikapcsolták a fűtést. A Független Hírügynökségnek az egyik lakó azt mondta, hogy feljelentést tettek a cég ellen.

A Vásárhelyi úti lakótelep fűtéssel kapcsolatos vitája több hónapra nyúlik vissza. 2010-ben kétszer, rövid időre temperáló fűtésre állt át a lakótelepen a szolgáltató Stopping Hungária Kft. Részben azért, mert a lakók 8 millió forint fűtésdíjjal tartoztak, másrészt, mert nem írtak alá a kft.-vel egy 15 éves hűségnyilatkozatot.

Legutóbb karácsony előtt kaptak felszólítást a lakók. Ebből tudták meg, hogy a Stopping Hungária Kft-től egy Stopping Holding Kft. nevű cég vette meg a fűtőművet. A levélben azt írták: ha nem lesznek meg a hűségszerződések december 31-ig, akkor mindenki oldja meg a fűtését egyedileg. A szerződésben az is benne van egyébként, hogy tíz év után a társasházak ingyen megkapják a komplett fűtésrendszert. A lakók nagy része azonban nem írta alá a szerződést, mert nem bíznak az új tulajdonosban. A cégről egyébként csak annyit tudni, hogy Dél-Amerikában jegyezték be. Öt társasház bírósághoz fordult az ügyben, az első tárgyalás január 20-án lesz.