A Magyar Rádió előtt tüntetett a Jobbik

Vágólapra másolva!
A médiatörvény miatt szervezett demonstrációt a Jobbik a Magyar Rádió előtt. Az ellenzéki párt a jogszabályt és a közrádió hírműsoraiban megjelenő pártpolitikai arányokat is bírálta.
Vágólapra másolva!

A Magyar Rádió előtt demonstrált szerda délután a Jobbik. A párt alelnöke támadta a médiatörvényt és a közrádió műsorpolitikáját is. Novák Előd szerint jogos elvárás volt, hogy a médiát "megtisztítsák a liberális fertőtől", a közszolgálati médiumokban is meglévő balliberális túlsúlytól, a Fidesz azonban visszaélt az emberek bizalmával, és hatalma bebetonozására használta fel a médiatörvényt.

A politikus kifogásolta, hogy a közrádió megsértette a kiegyensúlyozott tájékoztatás követelményét, mivel esti hírműsoraiban a jobbikos megszólalások aránya a 2 százalékot sem érte el az országgyűlési és az önkormányzati választás között eltelt időszakban.

A Jobbik még decemberben azért hirdetett demonstrációt a Magyar Rádió épülete elé, hogy így fejezzék ki szolidaritásukat Bogár Zsolttal és Mong Attilával, a Magyar Rádió reggeli műsorának szerkesztőjével és műsorvezetőjével, akik a december 21-ei adásban egy perc csenddel tiltakoztak a médiatörvény elfogadása ellen.