Tarlós: Mintegy 100 milliárd hiányzik a 4-es metró első szakaszához

Vágólapra másolva!
Nem törlik a beruházási tervek közül a 4-es metró második szakaszának építését, de jelenleg nincs a városnak egyetlen fillérje sem annak megkezdésére - mondta Tarlós István főpolgármester. Tarlós azt is közölte, hogy a metró első szakasza számláinak kifizetéséhez "nagyságrendileg" még mintegy 100 milliárd forint hiányzik.
Vágólapra másolva!

"Nagyságrendileg" még mintegy 100 milliárd forint hiányzik a 4-es metró első szakasza számláinak kifizetéséhez - mondta a Tarlós István főpolgármester egy sajtóbeszélgetésen. A városvezető szerint két nehéz év következik Budapesten, de a kormány segítségével meg fogják oldani a problémát. Atkári János pénzügyi tanácsadó a csütörtöki Magyar Nemzetnek nyilatkozta, hogy az önkormányzati adósságállomány eléri a kritikus, 200 milliárd forint feletti szintet.

Tarlós István a lapban megjelent hiány mértékét nem erősítette meg, de arra a felvetésre, hogy ebben a helyzetben mire kell számítani Budapesten, arról beszélt, nem fognak bele olyan beruházásba, amelynek "még az alaplépései sem tehetők meg". A 4-es metró második szakaszáról azt mondta, hogy az Európai Unió tájékoztatása szerint egyelőre nem is kívánnak tárgyalni a második szakaszról, a főváros nem törli a beruházási tervek közül, de jelenleg egyetlen fillérje sincs a fővárosnak a beruházás megkezdésére.