Enyhül az idő, romlik a jég minősége a Balatonon

Vágólapra másolva!
Egyelőre még lehet korcsolyázni a Balatonon, de az enyhülés miatt mindenkit óvatosságra intenek. A Velencei-tavon csak Agárdnál biztonságos a jég.
Vágólapra másolva!

A tervek szerint szombaton még megtartják a jeges rendezvényeket a Balatonon, de a szakemberek óvatosságra intenek mindenkit, aki a jégre megy. A melegedés miatt egyre több rianásra lehet számítani, ezért a rendezvényeket is fokozott felügyelet mellett tartják majd meg.

Horváth László, a Balatoni Vízirendészeti Rendőrkapitányság vezetője elmondta, a szervezett programok esetében ki kell jelölni és előzetesen be kell járni a kiszemelt jégfelületet. A meteorológiai előrejelzések alapján vasárnaptól várhatóan már mindenhol tilos lesz korcsolyázni a Balatonon.

Balatonfüreden megtartják szombaton az Első Balatoni Jégsporttalálkozót, de a jelzettnél egy órával korábban, már 10 órakor kezdődik az esemény, amelyre várják a téli sportok szerelmeseit.

Alsóörsön, Balatonalmádiban és Balatonfűzfőn is terveztek programokat a jégre, de arról csak szombaton reggel, a jég vizsgálata után döntenek, hogy megtartják-e őket.

Keszthelyen és Révfülöpön már nincs kijelölt hivatalos jégpálya, utóbbin tilos jégre menni.

A Velencei-tónál az agárdi Popstrandon lehet korcsolyázni, a kijelölt részen tükörsima, 16 centiméter vastag jég várja a sportolni vágyókat. Valószínűleg egész hétvégén üzemel majd a jégpálya. A tó más részein, főleg az északi parton veszélyes rámenni a jégre.