Újra van fűtés 330 székesfehérvári lakásban

Vágólapra másolva!
Újraindult a fűtés csütörtök este a székesfehérvári Vásárhelyi úti lakótelepen - közölte a Független Hírügynökség Csárádi László közös képviselőre hivatkozva. Az önkormányzat megvette a kazánokat az eddigi szolgáltatótól. A fűtőmű korábbi tulajdonosa hétfőn kapcsolta ki a fűtést 330 lakásban arra hivatkozva, hogy a lakosok több millió forinttal tartoztak neki, és nem írták alá a sok évre szóló hűségnyilatkozatot a céggel.
Vágólapra másolva!

Ismét fűtenek abban a 330 székesfehérvári lakásban, ahol hétfőn kapcsolták ki a szolgáltatást - tudta meg a Független Hírügynökség. A fűtőmű tulajdonosa azzzal indokolta az intézkedést, hogy a lakosok több millió forint fűtésdíjjal tartoznak, és nem írtak alá egy tizenöt évre szóló hűségnyilatkozatot a céggel. A tartozást az emberek vitatják, ráadásul azoknál is elzárták a fűtést, akik fizettek. A társasházak bírósághoz fordultak.

Csütörtök este fél tízkor már melegedtek a radiátorok a Vásárhelyi lakótelepen, miután az önkormányzat megvette a két kazánt az eddigi szolgáltatótól, és a városban a távhőt szolgáltató Széphő Zrt.-t bízta meg a fűtéssel.

Az idén kétszer már temperáló fűtésre állt át a cég, hogy jobb belátásra bírja a lakosokat, de bízva a megegyezésben, újraindította.

2009-ben az E.ON zárta el a fűtést télen egy időre a lakótelepen, mert a gázdíjat nem fizette a lakosok tartozása miatt a szolgáltató. Akkor az önkormányzat több mint hétmillió forinttal segített a Vásárhelyi úti lakóknak: kifizette a vállalkozó hátralékát az E.ON-nak, a vállalkozó pedig az azon felüli többmilliós tartozását elengedte az ott élőknek.

A mostani ügy részleteiről pénteken tájékoztat a polgármester. Korábbi cikkünket itt olvashatja.