Feladta magát a rendőrségen egy férfi a balhés UTE-FTC meccs miatt

Vágólapra másolva!
Önként jelentkezett a rendőrségen a tavalyi UTE-FTC meccs utáni verekedés egyik gyanúsítottja. A 23 éves férfi előbb mindent tagadott, majd a bizonyítékok hatására részletes beismerő vallomás tett.
Vágólapra másolva!

Önként jelentkezett pénteken a Budapesti Rendőr-főkapitányságon az a 23 éves fiatalember, akit a tavaly szemptemberi balhés UTE-FTC meccs utáni bűncselekmények miatt keresett a rendőrség - közölte a police.hu. A rendőrség közleménye szerint a férfi a kihallgatáson először tagadta a bűncselekményeket, de az elé tárt bizonyítékok hatására részletes beismerő vallomást tett. A Budapesti Rendőr-főkapitányság Szervezett Bűnözés Elleni Osztálya csoportos garázdaság bűntette elkövetésének megalapozott gyanúja miatt - szabadlábon hagyása mellett - folytatja vele szemben a további eljárást - közölte a rendőrség.

A 2010. szeptember 11-ei, 6:0-ra végződött UTE-Fradi-meccs előtt néhány órával a Megyeri úti stadion környékén már összecsaptak a szurkolók, a rendőrség könnygázt is bevetett ellenük, Újpest-Városközpontban pedig késsel életveszélyesen megsebesítettek egy fiatalt. A mérkőzés alatt is súlyos rendbontások történtek a lelátón, a szünet után már csak késéssel kezdődhetett meg a második félidő, amelyben a vendégszurkolók gyújtogattak, és 5:0-nál megpróbáltak betörni a pályára. A randalírozókat még a Fradi edzője is megpróbálta lecsendesíteni, de csak a rendőrök tudták őket feltartóztatni; ekkor negyed órára félbeszakadt a meccs.

A mérkőzés utáni órákban 13 személyt állított elő a rendőrség garázdaság bűncselekménye, illetve különböző szabálysértések miatt, hét embert pedig január 5-én fogtak el. A meccs előtti késelés gyanúsítottját még mindig körözi a rendőrség.