Újra felolvasták Kulcsár Attila vallomásait a bíróságon

Vágólapra másolva!
Folytatódott a sokmilliárdos sikkasztással vádolt Kulcsár Attila büntetőperének megismételt elsőfokú eljárása, amelynek során felolvasták Kulcsár eddigi vallomásait hétfőn a Fővárosi Bíróságon. A brókerbotrány elsőrendű vádlottját most sikkasztással, csalással, pénzmosással és orgazdasággal is vádolják. A per szerdán folytatódik, amikor várhatóan vallomást tesz Kerék Csaba, az ügy másodrendű vádlottja.
Vágólapra másolva!

Újra megnézték a Kulcsár Attila vallomásairól készült 2004-es videókat a Fővárosi Bíróságon (FB), ahol hétfőn folytatódott a brókerbotrány ügyében újraindított büntetőper tárgyalása. Felolvasták a sokmilliárdos sikkasztással vádolt Kulcsár Attila eddigi nyomozati vallomásait is. A Kulcsár-ügy büntetőpere decemberben kezdődött újra.

A vád szerint Kulcsár 1998 és 2003 között a K and H Bank brókercégének dolgozójaként rendkívül magas hozamokat ígérve offshore cégeken keresztül jogosulatlanul forgatta az ügyfelek - magánszemélyek és egyes állami vállalatok - pénzét, és ezzel sokmilliárdos kárt okozott. A vád jelenleg sikkasztás - bár a vádhatóság szokatlan módon a vádemelés után fél évtizeddel, 2010-ben a másodfokú eljárásban a Fővárosi Ítélőtábla előtt lehetséges minősítésként felvetette a csalást is -, valamint a vádiratban szerepel még pénzmosás, orgazdaság és okirat-hamisítás.

A per szerdán folytatódik, amikor várhatóan vallomást tesz Kerék Csaba, az ügy másodrendű vádlottja. Ruttner György, Kerék ügyvédje azt mondta, tény ugyan, hogy védence Kulcsár befektetéseit mozgatta, ám bűncselekményt nem követett el, ilyesmiről tudomása sem volt, és nem is kellett, hogy legyen.

A Fővárosi Ítélőtábla tavaly tavasszal megalapozatlanság és eljárási szabálysértések miatt hatályon kívül helyezte az elsőfokú döntést, és az eljárás megismétlésére utasította a Fővárosi Bíróságot. Kulcsár Attilát kiengedték az előzetes letartóztatásból, azóta nem hagyhatja el a fővárost.