Fontos tanú hiányzása miatt elnapolták Kolompár Orbán perét

Vágólapra másolva!
Egy kihallgatásra beidézett tanú távolmaradása miatt elnapolták Kolompár Orbán, az Országos Cigány Önkormányzat elnöke elleni per hétfői tárgyalását. Kolompárt és társait sikkasztással, okirat-hamisítással, jogosulatlan előnyszerzéssel vádolják.
Vágólapra másolva!

Elnapolták az Országos Cigány Önkormányzat (OCÖ) elnöke, Kolompár Orbán és nyolc társa ellen indult per hétfői tárgyalását a Kecskeméti Városi Bíróságon, mert az idézés ellenére nem jelent meg egy tanú.

Mátyásné Polereczki Éva tanácsvezető bíró a döntés kihirdetését megelőzően elmondta, hogy a tanút már többször beidézték, ő azonban különböző kifogásokra hivatkozva nem jelent meg a bizonyítási eljárás során. Mivel ezúttal az idézést átvette, így az szabályosnak minősül, a távolmaradás miatt pedig súlyos bírságra számíthat - fogalmazott.

A bíró elmondása szerint a tárgyalást azért kellett elnapolni, mert az ügy szempontjából fontos tanúról van szó, a hétfői tárgyalási napot kifejezetten az ő kihallgatására szánták. A per szerdán folytatódik.

Kolompár Orbánt és társait sikkasztással, számviteli fegyelem megsértésével, jogosulatlan gazdasági előny megszerzésével, magánokirat-hamisítással és az európai közösségek pénzügyi érdekeinek megsértésével vádolják. Az eljárásban három ügyet egyesítettek, azokat egyben tárgyalják.