Nadrágszíjjal verekedő szurkolókat vettek őrizetbe Nyíregyházán

Vágólapra másolva!
Hat garázda szurkolót vett őrizetbe vasárnap a rendőrség Nyíregyházán a teremlabdarúgó-bajnokság csoportselejtezője után. Egy nyíregyházi férfi nadrágszíjával támadt egy miskolci drukkerre.
Vágólapra másolva!

Négy miskolci és két nyíregyházi szurkolót állít bíróság elé a rendőrség, miután összetűzésbe kerültek a vasárnapi teremlabdarúgó-bajnokság csoportselejtezője után Nyíregyházán - közölte Fülöp Gergely, a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei főkapitányság szóvivője.

A szóvivő tájékoztatása szerint a miskolci szurkolókat szállító egyik gépkocsi útban hazafelé megállt az utcán, és a benne ülő négy férfi szóváltásba került két helyi drukkerrel. "A kölcsönös szóbeli szidalmazásokat követően az egyik nyíregyházi férfi a nadrágszíjával a másik társaság felé csapott, és könnyű sérülést okozott egy miskolci fiatalembernek" - mondta.

A teremtorna külső biztosítását ellátó rendőrök perceken belül a helyszínre értek, és mind a hat személyt előállították. A nadrágszíjjal ütő, 37 éves helyi lakost garázdaság vétsége, 19 éves öccsét és a négy 24-33 év közötti miskolci férfit pedig garázdaság szabálysértése miatt vették őrizetbe és állítják bíróság elé.

A verekedő akár két évig terjedő szabadságvesztést is kaphat, míg a többieket elzárással vagy 150 ezer forintig terjedő pénzbírsággal sújthatja a bíróság.