Meghalt a tárnoki ikerterhes kismama másik gyermeke is

Vágólapra másolva!
Meghalt mindkét újszülött kisfiú, akit édesanyjuk halála miatt császármetészéssel segítettek a világra Tárnokon - tudta meg a Tv2. Az édesanya otthon lett rosszul, és már nem tudták megmenteni az életét. Az egyik csecsemő még tegnap életét vesztette.
Vágólapra másolva!

Ikerterhes kismamához hívtak mentőt Tárnokon, miután az asszony rosszul lett az otthonában szombaton. A nő légzése és vérkeringése leállt, ezért a mentők azonnal megkezdték az újraélesztést, majd a helyszínen császármetszést hajtottak végre a kismamán, aki a 33. hétben volt. Az anya életét nem tudták megmenteni, a csecsemőket azonban sikerült kórházba vinni.

A két koraszülött kisfiú válságos állapotban került kórházba, és végül mindketten meghaltak - tudta meg a Tv2. Az 1. számú Gyermekklinika osztályvezetője az MTI-nek megerősítette a hírt, és hozzátette, hogy a kórházba kerülésétől kezdve folyamatosan küzdöttek a baba életéért, de nem tudták tartósan stabilizálni a fő életfunkciókat.

Egyelőre nem merült fel, hogy terhesgondozási probléma, vagy bármilyen betegség vezetett volna a tragédiához. A 33 éves nő gondozott, terhességi cukorbeteg volt, de sem ez, sem pedig az ikerterhesség nem indokolta, hogy kórházban kezeljék. A történtekkel kapcsolatban a patológiai vizsgálat eredménye után tudnak majd többet mondani.

Az anya halálának okát igazságügyi szakértői vizsgálat fogja tisztázni.