Öngyilkossági kísérlet okozhatta a gázrobbanást Papkesziben

Vágólapra másolva!
Valószínűleg öngyilkossági kísérlet miatt történt robbanás vasárnap éjjel Papkesziben, a hatóságok szerint a lakótelepi lakást a tulajdonos robbanthatta magára.
Vágólapra másolva!

A vezetékes gáz robbant fel vasárnap éjszaka a Veszprém megyei Papkeszihez tartozó, úgynevezett Colorkémia lakótelep sorházának egyik lakásában; a robbanás feltehetően a tulajdonos öngyilkossági szándéka miatt következett be - közölte Horváth István, a megyei katasztrófavédelmi igazgatóság ügyeletese.

A súlyos sérüléseket szenvedett férfit - a lakás tulajdonosát - a veszprémi kórházba szállították. A lángba borult házban, amelynek egy fala is kidőlt, a tüzet öt fecskendővel 22 tűzoltó fékezte meg - mondta az ügyeletes. A sorház többi lakására nem terjedt át a tűz, csupán cserepek estek le a tetőről a robbanás ereje miatt.

A mentés időszakára elzárt közműveket újra üzembe helyezték, így a lakótelepen hétfő hajnaltól már ismét van gáz- és áramellátás. A balatonalmádi rendőrkapitányság közveszélyokozás alapos gyanúja miatt indított nyomozást ismeretlen tettes ellen.

Forrás: MTI
Tűzoltók dolgoznak a robbanástól megrongálódott házon