Osztják a telkeket az iszapömlés károsultjainak Devecserben

Vágólapra másolva!
Megkezdték a telkek kiosztását Devecserben azoknak, akik a vörösiszap által lerombolt házuk helyett a településen szeretnének új ingatlant. A 102 házhelyből már több mint kilencvennek van gazdája, szerda délig lehet választani a még megmaradt telkek közül.
Vágólapra másolva!

Megkezdték a devecseri lakópark építési telkeinek kiosztását, a 102 házhelyből 93 már gazdára talált a vörösiszapömlés által sújtott településen - közölte az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) hétfőn.

A devecseriek a múlt pénteken tartott lakossági fórumon dönthettek arról, hogy hová, kinek a szomszédságába szeretnének költözni. A katasztrófavédelem szerint az érintettek szerda délig választhatnak a telkek közül, erről az önkormányzat műszaki osztályán kell nyilatkozatot tenniük. A határidő után megmaradó üres telkeket a jelentkezés sorrendjében osztják ki.

Az Újjáépítési Kormányzati Koordinációs Központ jogi munkacsoportja előtt 73 tulajdonos nyilatkozott építési szándékáról és választott a típustervek közül, 11 károsult ügyének egyedi elbírálása zajlik, 4 emberrel pedig még nem egyeztettek a végleges értékbecslés elkészítése óta.

Devecserben öt ingatlan tulajdonosa kérte, hogy a helyreállításról szóló műszaki szakértői nyilatkozatot változtassák meg és házuk kerüljön inkább a bontandók közé. A károsultak közül eddig 287-en nyújtottak be kárigényt a tönkrement ingóságaik miatt, tizenöten még nem nyilatkoztak.