Kedden kezdődik a Zuschlag-ügy másodfokú tárgyalása

Vágólapra másolva!
A Szegedi Ítélőtábla kedden kezdi tárgyalni másodfokon Zuschlag János és tizenhárom társának ügyét. A volt szocialista politikust első fokon nyolc és fél évre ítélték csalás és más bűncselekmények miatt. Ítélet január 20-án várható.
Vágólapra másolva!

Szegeden kedden kezdődik Zuschlag János és tizenhárom társa ügyének másodfokú tárgyalása. Az első fokon eljáró Bács-Kiskun Megyei Bíróság szerint az egykori szocialista politikus és társai részben fiktív civil szervezeteket felhasználva szabálytalanul költöttek el több mint 72 millió forint közpénzt.

Az összeg egy részéből baloldali politikai ifjúsági szervezetek rendezvényeit, táborait finanszírozták, illetve a pénzt a kiskunhalasi MSZP-alapszervezet működtetésére fordították.

A bíróság Zuschlag Jánost csalás és más bűncselekmények miatt első fokon nyolc és fél év börtönre ítélte. Hét vádlottra egy év négy hónaptól öt és fél évig terjedő végrehajtandó börtönt szabtak ki, három embert felfüggesztett börtönbüntetésre, négyet pedig pénzbüntetésre ítéltek, míg egy vádlottat felmentettek. Két vádlott esetében az elsőfokú ítélet jogerőre emelkedett. A többiek fellebbeztek.

A perben hét tárgyalási napot tűztek ki. Ítélet előreláthatóalag január 20-án születhet.