15 házat veszélyeztet a meggyengült löszfal Nagymaroson

Vágólapra másolva!
Kiköltöztetni senkit sem kellett a keddi löszfalomlás miatt Nagymaroson, de a polgármester szerint 10-15 ház is veszélyben lehet. Egyelőre csak figyelmeztették a lakókat, a településnek nincs pénze a partfal megerősítésére.
Vágólapra másolva!

A nagymarosi polgármester szerint további 10-15 ház van veszélyben a településen az után, hogy kedden egy házra omlott a löszfal. Az épület lakhatatlanná vált, de senki sem sérült meg, mert a tulajdonos épp nem volt otthon.

Petrovics László polgármester szerint a löszfalomlást az elmúlt időszakban lehullott, nagy mennyiségű csapadék okozta, és a helyenként 15 méter magas partfal bármikor újra megindulhat, akár 10-15 ingatlant is magával sodorva. Az érintett lakókat figyelmeztették a veszélyre, de senkit sem költöztettek ki, egyelőre csak arra kérték őket, hogy a házuk első részébe hurcolkodjanak át, illetve támasszák meg épületük hátsó falát.

Forrás: MTI

Az önkormányzatnak nincs pénze a partfal megerősítésére. A keddi partfalomlásban lakhatatlanná vált ház tulajdonosa a kárfelmérés után a biztosítótól számíthat kártérítésre. A polgármesteri hivatal a helyi idősotthonban ajánlott szállást a tulajdonosnak, de az asszony nem élt vele.