Hólapáttolvaj kapott tizenöt nap elzárást Sátoraljaújhelyen

Vágólapra másolva!
A Sátoraljaújhelyi Rendőrkapitányság elkapott egy férfit, aki lopott hólapátokat árult. Az elkövető 15 nap elzárást kapott.
Vágólapra másolva!

Egy sátoraljaújhelyi italboltban a múlt pénteken hólapátokat próbált értékesíteni egy helyi férfi, ám a kiérkező járőröknek azonban gyanús volt a lapátok mennyisége. A férfi ugyanis hét darab hólapáton próbált túladni - közölte a rendőrség.

A 41 éves férfi azt mondta a rendőröknek, hogy a szerszámokat egy közeli kukában találta. Később azonban kiderült, hogy a hólapátok egy eredetileg lezárt konténerből származnak, amely a Városellátó Szervezet tulajdonát képezi. A férfi, miután látta, hogy a rendőrök nem hisznek neki, részletes beismerő vallomást tett.

Elmondta, hogy a konténer fedelét annak ellenére, hogy le volt zárva, körülbelül 30 cm magasságban meg tudta emelni. Ezután a résen keresztül húzgálta ki belőle a hólapátokat. A szerszámok felhasználásával kapcsolatban ezután egy újabb történettel állt elő, miszerint nem is akarta a lapátokat eladni, azokkal ő akart dolgozni éveken keresztül. A sátoraljaújhelyi rendőrök a férfit őrizetbe vették, majd gyorsított eljárás eredményeként 15 nap elzárásra ítélték.