Vágólapra másolva!
Négymilliárd forintért bontják majd le a házakat, illetve építenek újakat a vörösiszap-katasztrófa sújtotta területeken. Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság szerdán tette közzé a bontásra és az új építésére kiírt két közbeszerzés eredményét.
Vágólapra másolva!

A vörösiszap-katasztrófa sújtotta Devecserben, Kolontáron és Somlóvásárhelyen 250 házat kell lebontani, illetve 150 új lakást kell felhúzni. Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság a bontásra és az új építésére közbeszerzési pályázatot írt ki. Az eredményt szerdán tették közzé.

Az első tender a fővállalkozásra szólt. Azt a VeszprémBer Zrt. nyerte, nettó négy milliárd forionttal. A veszprémi cégen kívül a szegedi Süd-Bau Építő és Kereskedelmi Kft., és a zalaegerszegi ZÁÉV Zrt. tett ajánlatot.

Az ugyanerre a munkára kiírt műszaki ellenőri tendert, a Piliscsaba-Klotildliget székhelyű Csíky és Társa Beruházás-szervező Kkt. nyerte, nettó nyolcvan millió forinttal. A másik két ajánlattevő, azaz a bogácsi KLÍN G-Terv Kft. és a budapesti Építő Klub Kft. is ugyanennyiért vállalta volna a munkát, de az összességében legelőnyösebb ajánlat lett végül a nyertes.