Komolyan kell vennünk a sajtószabadságot Washington szerint

Vágólapra másolva!
Az Egyesült Államok "különösen érdekelt" a magyar demokrácia fejlődésében, és a magyaroknak komolyan kell venniük a médiatörvény kapcsán kialakult vitát - mondta az amerikai külügyi államtitkár-helyettes a Magyar Külügyi Intézetben csütörtökön tartott előadásában.
Vágólapra másolva!

A demokratizálódás folyamata sosem fejeződik be, ezért a magyaroknak elő kell mozdítaniuk a sajtó szabadságát - mondta Philip H. Gordon amerikai külügyi államtitkár-helyettes a Magyar Külügyi Intézetben csütörtökön tartott előadásában. A politikus elmondta azt is, hogy az Egyesült Államok "különösen érdekelt" a magyar demokrácia fejlődésében.

Gordon figyelmeztetett, hogy minden országban tiszteletben kell tartani a különböző szabadságjogokat. Úgy fogalmazott, valós aggodalmak jelentek meg azzal kapcsolatban, hogy a magyar médiatörvény egyes elemei, mechanizmusai korlátozhatják a véleménynyilvánítás szabadságát.

A washingtoni diplomata ugyanakkor kiemelte, Magyarország nemzetközi tekintélye kiváló. Élenjárt az elmúlt húsz évben a közép-kelet-európai demokratikus változásokban, példával szolgál a tőle keletre és délre fekvő demokratizálódó országoknak.