Iskolákból és kórházakból lopott egy elítélt férfi

Vágólapra másolva!
Több tucat lopást ismert be egy férfi, aki jelenleg is jogerős szabadságvesztését tölti a börtönben. A 37 éves férfi tavaly közintézményeket fosztogatott Szabolcs-Szatmár-Bereg és Heves megyében.
Vágólapra másolva!

A biztonsági kamera felvétele buktatott le egy iskolai tolvajt, aki jelenleg is börtönben van. A 37 éves férfit a rendőrök kihallgatták a börtönben, az elkövető több tucat lopást ismert be - közölte a rendőrség nyírségi szóvivője.

A Heves megyei férfit egy petneházi iskolai lopással kapcsolatban kiadott, a biztonsági kamera felvételét is tartalmazó körözés buktatta le, az egyik vásárosnaményi rendőrtiszt ugyanis felismerte őt a képen. A rendőrtiszt korábban besurranásos lopás miatt nyomozott a férfi ellen.

A jogerős szabadságvesztését töltő férfit a rendőrök kihallgatták, az eljárás során több tanú is azonosította. Végül több tucat lopást ismert be, azokat Petneházán, Kisvárdán, Vásárosnaményban, Ibrányban, Nyíregyházán és Egerben követte el a múlt év nyarán. Főként iskolákba és kórházakba surrant be, az irodákból őrizetlenül hagyott pénztárcákat tulajdonított el.