Magyar Nemzet: Felszámolást kezdeményeznek az EMFESZ ellen

Vágólapra másolva!
Felszámolási eljárást kezdeményezett az EMFESZ Kft. ellen a Keler Zrt. - értesült a Magyar Nemzet. A hírt sem az elszámolóház, sem a gázkereskedelmi engedélyétől megfosztott cég nem erősítette meg.
Vágólapra másolva!

A Keler Zrt. elszámolóház felszámolási eljárást kezdeményezett az EMFESZ Kft. ellen - írja a Magyar Nemzet. Az EMFESZ több mint egymilliárd forinttal tartozik az elszámolóháznak. Az EMFESZ-nél azt közölték, hogy a felszámolásról szerda estig nem kaptak hivatalos értesítést, ugyanakkor hangsúlyozták, hogy még januárban kiegyenlítik tartozásukat.

Az EMFESZ Kft.-nek december közepén mintegy 2,2 milliárd forintos tartozása keletkezett, mivel nem teljesítette pénzügyi elszámolási kötelezettségét. Ezért a Keler, amely a kapacitáskereskedelmi piac elszámolóházaként is működik, felhasználta a gázszolgáltató egyéni pénzügyi biztosítékait, de ezek nem fedezték a kötelezettséget. Az EMFESZ-nek további 1,1 milliárd forint adóssága maradt, amelyet eddig nem tudott kifizetni.

A mintegy 350 ezer felhasználót ellátó EMFESZ gázszolgáltató kereskedelmi engedélyét 90 napra felfüggesztette a Magyar Energia Hivatal, a héten eldőlt, hogy a fogyasztók csütörtöktől melyik szolgáltatókhoz kerültek át, részleteket itt olvashat.