Problémalista alapján egyeztetnek a felsőoktatási koncepcióról

Vágólapra másolva!
Abban egyetértenek a résztvevők, hogy új felsőoktatási törvény kell, de a tartalomról továbbra is eltérőek a vélemények. A felsőoktatási törvény koncepciójáról hallgatókkal és rektorokkal egyeztetett Navracsics Tibor miniszterelnök-helyettes, a problémalista és az alapelvek megfogalmazása után, februárban újra tárgyalnak.
Vágólapra másolva!

A felsőoktatás problémáiról és alapelveiről javaslatot készítenek, és ezek alapján folytatják az egyeztetést az új felsőoktatási törvényről. Vitaanyagáról pénteken egyeztetett Navracsics Tibor miniszterelnök-helyettes, a Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciája (HÖOK) és több más diákszervezet képviselőivel, valamint rektorokkal. A megbeszélésen részt vett Réthelyi Miklós nemzeti erőforrás miniszter és Hoffmann Rózsa oktatásért felelős államtitkár.

Nagy Anna kormányszóvivő a találkozó után azt mondta, a résztvevők egyetértettek az alapértékekben és abban, hogy a mostani felsőoktatási törvény helyett új jogszabályra van szükség. Februárban folytatják az egyeztetést, addig készül egy problémalista, a felsőoktatás jelenlegi gondjairól, egy másik pedig az alapelvekről, amely a felsőoktatás jövőképeként is felfogható.

A pénteki egyeztetést Navracsics Tibor kezdeményezte, a találkozót a Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciájának elnöke, Nagy Dávid előremutatónak és pozitívnak nevezte. A felsőoktatási törvény koncepcióját az elmúlt hetekben több bírálat is érte, a hallgatói önkormányzat, Pokorni Zoltán és a Magyar Tudományos Akadémia elnöke is kifogásokat fogalmazott meg.