Schmitt szerint rendet kell csinálni a médiában

Vágólapra másolva!
Madridi látogatásán is védelmébe vette a vitatott magyar médiatörvényt Schmitt Pál államfő, és kijelentette, hogy szerinte más országok is fel fogják ismerni, hogy "rendet kell csinálni a médiában. Schmitt azt mondta, hogy a jogszabály megalkotásakor az emberi méltóság védelmét tartották szem előtt, és tiszteletben tartották a sajtó szabadságát.
Vágólapra másolva!

Schmitt Pál köztársasági elnök szerint a médiatörvénnyel újrafogalmazták a közszolgálatiság fogalmát, rendet tettek a médiában, és a törvény megfogalmazásakor az emberi méltóságot tartották szem előtt. Az államfő madridi útján a bírált médiatörvény védelmében azt mondta: "tiszteletben tartottuk a sajtó szabadságát (...), de ha tetszik, ha nem, az emberi méltóság előbbre való". Az államfő szerint a törvény azzal, hogy az internetet is bevonta a hatálya alá, megteremtette azt, hogy a különböző kommunikációs platformok ne bújhassanak egymás háta mögé.

Schmitt Pál arról is beszélt, hogy újrafogalmazták a közszolgálatiság fogalmát. Ahogy fogalmazott: "megpróbáltunk egy területen rendet csinálni - különös tekintettel az államilag finanszírozott rádióra és televízióra -, és ez okozta ezt az általános nemzetközi felháborodást."

"Ahogy a bankadót, a válságadót már kopírozzák Európában - tíz ország már átvette -, engedjék meg, hogy annak a meggyőződésemnek adjak hangot, hogy minden más (uniós) országban is rendet kell csinálni a médiában is, ha tetszik, ha nem. Mi nem a szabadságot akarjuk fékezni, hanem a rendet, megismétlem, az emberi méltóságot, a takarékosságot, a közszolgálatiságot kívánjuk erősíteni" - mondta a magyar államfő.