Vádat emeltek egy kaposvári fiú ellen, aki fel akart robbantani egy lányt

Vágólapra másolva!
Vádat emelt a Somogy Megyei Főügyészség egy tavaly májusban őrizetbe vett kaposvári fiú ellen, aki viszonzatlan szerelme miatt fel akart robbantani egy lányt.
Vágólapra másolva!

Vádat emeltek egy tavaly májusban őrizetbe vett kaposvári fiú ellen, aki viszonzatlan szerelme miatt fel akart robbantani egy lányt - közölte a Somogy Megyei Főügyészség.

A rendőrség azután vette őrizetbe az akkor 16 éves fiút, hogy annak barátja, az ügyben másodrendű vádlott bejelentést tett az általuk készített, majd hatástalanított robbanószerkezetről, amelyet az internetről szerzett információk alapján készítettek.

A távirányítással működésbe hozható robbanószerkezetet a másodrendű vádlott kaposvári albérletében készítették el. El akarták ásni egy parkban annál a padnál, ahol a lány rendszeresen időzött, ám a föld annyira kemény volt, hogy a tervüket nem tudták végrehajtani. Hazamentek, a másodrendű vádlott hatástalanította a szerkezetet, majd jelentkezett a rendőrségen. A tűzszerészek kiürítették a négyemeletes lakóházat, és megsemmisítették a bombát.

Az igazságügyi mérnök szakértő megállapította, hogy a vádlottak által készített robbanószerkezet hibátlan működés esetén alkalmas lett volna a padnál tartózkodók életének kioltására.