Ezer embert vizsgáltak ki a devecseri szűrőközpontban

Vágólapra másolva!
Egy hónap alatt már csaknem ezren vettek részt az ingyenes szűrővizsgálaton a Devecserben felállított egészségügyi centrumban. Az iszapömlés sújtotta város orvosi központjában laborvizsgálatokat, légzéssel kapcsolatos szűréseket végeznek.
Vágólapra másolva!

Csaknem ezren vizsgáltatták ki magukat egy hónap alatt a devecseri egészségügyi központ szűrőközpontjában. Az iszapömlés sújtotta területen, hét település csaknem 8 ezer lakosának ingyenesen, előjegyzéssel biztosítják a vizsgálatokat. A lakosság mellett a kármentesítésben dolgozók és a segélyszervezetek önkénteseinek vizsgálatát is itt végzik.

Nagy Zoltán, a Kormányzati Egészségügyi Szűrőközpont vezetője azt mondta, hogy nincsen várólista, mindenki azonnal sorra kerül. A legnagyobb számban eddig légzésfunkciós vizsgálatokat és laborvizsgálatokat végeznek, a szűrőközpontból az elmúlt 4 hétben 300 labormintát továbbítottak az ajkai kórházban működő laboratóriumba. Az új szűrőközpontban az EKG, a mellkasröntgen, a belgyógyászati és a tüdőgyógyászati szakorvosi vizsgálatok mellett gyermekgyógyászati vizsgálatot végeznek. A rendelőkben lehetőség van szemészeti, fül-orr-gégészeti, sebészeti és nőgyógyászati vizsgálatokra is.