Brazíliában bujkált a halálos balesetet okozó magyar férfi

Rendőrök kísérnek egy férfit a Ferihegyi repülőtér 2B terminálján, akit előzőleg Brazíliában tartóztattak le a hatóságok, D. G. Alsóörsnél ittasan lesodródott az útról és utsa, 30 éves utas, az RTL Klub riportere, Hégető Honorka életét vesztette
Vágólapra másolva!
Hazahozták Brazíliából azt a körözött magyar férfit, aki ittasan okozott súlyos közúti balesetet tíz évvel ezelőtt Alsóőrsnél. A balesetben életét vesztette az RTL Klub riportere, Hégető Honorka.
Vágólapra másolva!

Másfél év fogva tartás után Brazíliából hozták haza kedden azt a magyar férfit, aki tíz éve ittasan halálos közúti balesetet okozott. A 36 éves férfit is szállító menetrend szerinti járat kedden kora délután szállt le a Ferihegyi repülőtéren.

Forrás: MTI/Kovács Tamás
Forrás: MTI/Kovács Tamás

D. G.-t rendőrök kísérik a Ferihegyi repülőtéren

A férfi 2001. június 3-án, Alsóörs közelében az általa ittasan vezetett személyautóval kisodródott, betonfalnak ütközött, majd a jármű utasával együtt kirepült az autóból. A 30 éves utas, az RTL Klub riportere, Hégető Honorka a kórházba szállítás után meghalt.

A férfi 2004-ben hagyta el az országot, távollétében a Veszprém Megyei Bíróság börtönbüntetésre ítélte. Bényi Mónika, az Országos Rendőr-főkapitányság szóvivőjének tájékoztatása szerint a férfit tavaly augusztus 4-én Rio de Janeiróban fogták el.

A két ország között nincs kiadatási egyezmény, és korábban soha nem hoztak haza Brazíliából nemzetközi elfogatóparancs alapján őrizetbe vett magyar állampolgárt.