Az NGM másfél milliárdos kötbért követel a sukorói beruházóktól

Vágólapra másolva!
Több mint másfél milliárd forint kötbér megfizetésére szólította fel a Nemzetgazdasági Minisztérium a sukorói King's City befektetőit - értesült a Magyar Nemzet. Budai Gyula elszámoltatási kormánybiztos korábban 900 millió forintos kötbérről tett említést.
Vágólapra másolva!

Összesen mintegy 1,7 milliárd forint kötbér megfizetését követeli a sukorói King's City befektetőitől a nemzetgazdasági tárca abban a levélben, melyben arról tájékoztatták őket, hogy a magyar állam nem teljesítés miatt felmondta a velük kötött koncessziós szerződést - mondta a Magyar Nemzetnek Budai Gyula.

Az elszámoltatási kormánybiztos korábban úgy nyilatkozott, hogy a Nemzetgazdasági Minisztérium 900 millió forintos kötbért követelő felszólítást küldött a beruházó cégnek. A minisztérium azonban a beruházás meghiúsulása miatt megkövetelhető kötbéren kívül további 840 millió forintos késedelmi kötbért is számon kér a befektetőkön. Budai Gyula szerint, ha a befektetők nem fizetik ki a kötbért, pert indítanak ellenük.

A King's City kaszinó-komplexum beruházója, a KC Bidding Kft. 2009. október 9-én I. kategóriába tartozó játékkaszinó üzemeltetésére és működtetésére vonatkozó koncessziós szerződést írt alá az akkori Pénzügyminisztériummal. A koncessziós szerződés értelmében a King's City-projektet, a játékkaszinót is beleértve, a Velencei-tó mellett, az eredetileg tervezett sukorói ingatlan-együttesen valósítanák meg, amely terület a beruházók szerint különleges és egyedi adottságokkal bír (a SUkoró-ügyről bővebben itt olvashat).