A kormányhivatal szerint kijátszotta a West-Balkán a kormányrendeletet

Vágólapra másolva!
A főváros kormányhivatala megállapította, hogy a West-Balkán Kft. kijátszotta a kormányrendeletet, ami a kereskedelmi tevékenységek végzésére vonatkozik.
Vágólapra másolva!

Budapest Főváros Kormányhivatala szerint a West-Balkán Kft. kijátszotta azt a kormányrendeletet, ami a kereskedelmi tevékenységek végzésének feltételeiről szól. A hivatal megállapította, hogy a VI. kerületi jegyző tudott arról, hogy a szórakozóhely a bejelentettől eltérő időpontban van nyitva. A jegyző intézkedett a bezárásról, de a végrehajtás elmaradt.

A Pesti Imre kormánymegbízott vezette kormányhivatal kedden utasította a terézvárosi önkormányzatot, hogy a kereskedelmi tevékenység ügyében egy napon belül hozzon döntést és a végrehajtásról is gondoskodjon. A hivatal megállapította azt is, hogy az ide vonatkozó kormányrendelet nagyobb mozgásteret enged az indokoltnál, így lehetőség van a szabályok kijátszására, amit West-Balkán meg is tett.

Budapest Főváros Kormányhivatala a kiadott közleménye szerint az ügymenetek gyorsítása és a jobb átláthatóság érdekében kezdeményezi a törvényi szabályozás szigorítását, és javaslatot tesz egyes szakhatósági jogkörök egyesítésére is.

A West-Balkán-tragédia miatt több embert őrizetbe vettek, mindegyiküket szabadlábra helyezték, erről itt olvashat.