Orbán: Sokkal rosszabbra számítottam

Orbán Viktor az Európai Parlamentben (EP), EU-elnökség, Strasbourg, Jerzy Buzek, az EP elnöke
Vágólapra másolva!
Örült a kemény kérdéseknek Orbán Viktor miniszterelnök, aki az Európai Parlament szerdai ülése után tartott sajtótájékoztatóján azt mondta, érthető, hogy Magyarországra nagy figyelem irányul. Orbán kijelentette, hogy a támadásokkal szemben meg fogja védeni az országot. Orbán az [origo] tudósítójának is mondott egy sejtelmes mondatot.
Vágólapra másolva!

"Helyes, hogy megdolgoztattak a képviselők, sokkal rosszabbra számítottam... a fele ki fog vonulni" - mondta Orbán Viktor miniszterelnök az EU soros elnökeként tartott sajtótájékoztatóján szerda délután, az Európai Parlamentben tartott bemutatkozó beszédét követő vita után. A sajtótájékoztatón Orbán beszélt a hat hónapos magyar EU-elnökség programjáról, de a kérdések többsége az ellene irányuló kritikákra vonatkozott.

Orbán azt mondta, szerinte együtt kell élni azzal a helyzettel, hogy a Fidesz kétharmados többsége sokak számára fenyegetést jelent, ami miatt mindig nagyon nagy figyelem irányul Magyarországra, és sok bírálatra számíthat. Orbán egy kérdésre válaszolva azt mondta, nem ő határozta meg a vita kemény hangvételét, hanem az őt erős szavakkal bíráló képviselők.

A médiatörvényről elismételte azt a korábbi kijelentését, hogy "ez nem szkander, ez nem presztízskérdés". Azt is mondta, hogy újságíróktól és újságoktól elfogadja a bírálatokat, de ha egy másik ország választott képviselője mondja ezt, akkor azt nem fogja szó nélkül hagyni.

A miniszterelnök kijelentette, ettől függetlenül biztos abban, hogy a programot a kritikák ellenére is sikeresen teljesítik az elnökség végére. A bírálatokról azt mondta még, hogy ha igaztalan vádak érik, sértegetik Magyarországot, "akkor meg fogom védeni".


Nézze meg, mit mondott Orbán, és mivel lepte meg az [origo] tudósítóját

A parlamenti vitáról szóló tudósításunkat ide kattintva olvashatja, Orbán az ülés elején elhangzó, elnökséget bemutató beszédét itt olvashatja, míg a parlamenti bírálatokra reagáló felszólalását itt olvashatja.